E-scooters voor groener verkeer tussen locaties

Wij rijden wat af met onze ambulances. Op de kilometers die we maken voor onze patiënten, kunnen we niet besparen. Maar we kunnen wél de ecologische voetafdruk verkleinen van ons woon-werkverkeer en ons werk-werkverkeer.

Sinds kort hebben we twee e-scooters die alle medewerkers (na reservering) kunnen gebruiken om zich te verplaatsen tussen onze vestigingen. Het gaat om een pilot van een jaar, op initiatief van ons Greenteam.

“In het proefjaar rouleren de scooters over onze posten, zodat iedereen er kennis mee kan maken”, vertelt ambulanceverpleegkundige Anne-Jan Meerkerk (midden op de foto), lid van het Greenteam. “Het doel is enerzijds daadwerkelijk minder vervuilend reizen, anderzijds het bewuster maken en inspireren van collega’s over het maken van groenere keuzes.” De scooters mogen officieel niet mee naar huis, wel kun je ‘m reserveren op een post nabij je huis om naar de post te rijden waar je dienst hebt.

Ons Greenteam bestaat uit tien collega’s die in verschillende werkgroepen nadenken en ideeën aandragen om samen met leveranciers en ketenpartners onze sector duurzamer te maken. Zo zijn er initiatieven gaande rondom minder milieubelastende handschoenen, niet-gebleekte papieren handdoeken en toiletpapier, een betere manier van ambulances wassen, een gunstiger fietsplan voor medewerkers en insectenhotels bij de uitrukposten. Last but not least gaan we na de zomer onze eerste volledig elektrische ambulance uitproberen.

Ideeën voor ons Greenteam? Ze zijn van harte welkom via greenteam@ravzhz.nl!