We zoeken weer nieuwe troostberen!

Kinderen die met de ambulance mee moeten, stellen wij sinds jaar en dag op hun gemak met een ’troostbeer’. De zogeheten Good Bears, die speciaal hiervoor zijn ontworpen, helpen heel goed om zieke of gewonde kinderen afleiding te geven en de pijn iets te verzachten.

Helaas vergoeden de zorgverzekeraars geen beren. Daarom zijn we blij dat de knuffels regelmatig aan ons worden geschonken door bedrijven uit de regio. Na een campagne in het voorjaar van 2015 werden we blij verrast met de onwaarschijnlijke hoeveelheid van bijna 1100 nieuwe beren. Aan alles komt echter een eind en dus ook aan deze voorraad. Na twee en een half jaar zijn de laatste exemplaren in zicht gekomen.

Daarom vragen we nu weer de steun van het bedrijfsleven! Bent u, of kent u, een regionale ondernemer of stichting/vereniging die door kleinschalige sponsoring iets moois wil doen voor kinderen uit de eigen regio?

Hoe werkt het?

Eén doos à 24 troostberen kost 104,40 euro. Donateurs kunnen via info@ravzhz.nl aan ons laten weten hoeveel (hele) dozen zij willen schenken. Stichting Good Bears Nederland factureert vervolgens aan de schenker (zonder BTW) en levert na betaling de beren aan ons. Particulieren kunnen in principe ook schenken, maar de minimum afname is één doos.

Wij hopen dat het opnieuw storm loopt! Graag ontvangen we over een tijdje weer alle gulle gevers op een van onze ambulanceposten voor een feestelijke overhandiging, net zoals in 2015 (zie de foto bovenaan).  Alvast heel veel dank namens alle jonge patiëntjes.

De tekst gaat verder onder de foto.

Wij krijgen van veel particulieren de vraag of het mogelijk is om kleinere bedragen te doneren. Aangezien wij een kleine organisatie zijn met patiëntenzorg als hoofdtaak, kunnen we dit helaas niet coördineren of boekhoudkundig verwerken.

Het werken met Stichting Good Bears Nederland en met grotere hoeveelheden beren via bedrijven is voor ons het meest soepel en simpel. Zo zijn wij bovendien verzekerd van veilige, hygiënische beren die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen in een zorgomgeving en waar een wereldwijd goed doel achter zit. Ook krijgt ieder kind zo dezelfde beer.

Om deze redenen maken we eveneens geen gebruik van de vele sympathieke aanbiedingen die ons bereiken om beren te haken/breien of van zolder te halen. Toch danken we iedereen heel erg voor de betrokkenheid en het meedenken!