Topstatus van onze meldkamer verlengd

Onze meldkamer behoort tot de top van de wereld. Dat klinkt onbescheiden, maar wij zeggen het niet zelf. Het is de International Academies of Emergency Dispatch in Amerika die op 29 juni onze ACE-status heeft verlengd voor weer drie jaar.

Dat predicaat is het bewijs dat de meldkamer van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid op het hoogst haalbare kwaliteitsniveau opereert in het afhandelen van 112-oproepen met het wereldwijd beproefde protocol AMPDS. Vandaag vierden onze centralisten de ACE-verlenging met gebak op de meldkamer, die zich bevindt in hartje Rotterdam.

AMPDS word door duizenden meldkamers gebruikt. Centralisten van China tot Amerika houden zich aan dezelfde, precies vaststaande set vragen die ze op hun scherm krijgen. Aan de hand van de ingevoerde antwoorden geeft de computer, op basis van miljoenen eerdere noodgevallen ter wereld, een code aan het medische noodgeval. Deze code wordt per land of regio vertaald in een passende ambulance-inzet. Door de enorme kennis die binnen het systeem zit, krijgt iedere patiรซnt dezelfde en de best denkbare zorg.

Een meldkamer die kiest voor AMPDS (en het bijbehorende digitale uitvraagsysteem ProQA) belooft te streven naar het allerhoogste werkniveau. Slechts een kleine minderheid zit daadwerkelijk al op dat niveau. Om ACE (Accredited Center of Excellence) te worden, moet een meldkamer aan ruim twintig criteria voldoen. Een van de belangrijkste eisen is dat minstens 93 procent van de 112-oproepen volkomen foutloos wordt afgehandeld volgens de voorgeschreven formuleringen. Dit wordt continu gecontroleerd. Wij zitten daar fors boven, in sommige maanden zelfs rond de 98 procent.

We zijn dus trots op onze bijna dertig meldkamercollega’s. We danken hen voor alle inspanningen en feliciteren hen met de geleverde prestatie!

๐—•๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ด๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด? ๐—๐—ฒ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐Ÿญ๐Ÿญ๐Ÿฎ-๐—บ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜€๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฝ๐—บ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป! ๐—๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ hier. ๐—ช๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐˜€๐—ผ๐—น๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜!