Iets nieuws? De buren komen altijd even kijken

De levering van een nieuw voertuig bij ons voor de deur ontsnapt zelden aan de aandacht van onze buren, de Brandweer Zuid-Holland Zuid.

Niet alleen vanuit hun interesse voor hulpverleningsvoertuigen, maar ook omdat ze ons onderhoudsbedrijf zijn, staan ze het nieuwe materieel doorgaans nog op de trailer te bewonderen. We hebben trouwens net weer een nieuw onderhoudscontract voor vier jaar afgesloten.

Maar eerlijk is eerlijk, wat er vanochtend bij ons arriveerde, mag er ook echt zijn! Onze eerste ambulance op basis van de nieuwe, strak vormgegeven Mercedes Sprinter, tevens onze eerste in de nieuwe landelijke ambulancestriping met bredere kleurenbanen. Wagenparkbeheerder Wim Treurniet: “Dit is een héél mooie ambulance, totaal nieuw in allerlei opzichten. De elektrische brancard is een flinke verbetering voor zowel de patiënt als de hulpverleners. Deze kan in de ambulance naar het midden worden geschoven en omhoog worden gebracht, waardoor het behandelen van de patiënt op werkhoogte kan gebeuren en rondom lopen ook nog mogelijk is.”

(De tekst gaat verder onder de foto.)

De auto die de basis vormt van de ambulance is sterk gemoderniseerd ten opzichte van de oude Sprinter. Treurniet: “Een nieuw type stoelen, een ander dashboard, overal led-verlichting.” Hij is er enorm over te spreken. “Dit is echt een kwaliteitsproduct, dankzij de prima samenwerking tussen de firma Miesen in Bonn die de opbouw en het interieur verzorgt, Tulatech Belgers in Eck en Wiel die de apparatuur en communicatiemiddelen inbouwt en The Real Signmaker in Eck en Wiel die de bestickering voor zijn rekening neemt. Allemaal bedrijven met veel oog voor detail en afwerking en service hoog in het vaandel.”

De vandaag afgeleverde wagen gaat spoedig rijden vanuit uitrukpost Klaaswaal in de Hoeksche Waard. Deze zomer komen er nog eens vier exact gelijkende ambulances naar ons toe voor vervanging op diverse andere uitrukposten.