Hulp bij uitzoeken nieuwe ambulances Bonaire

Heel even waren twee unieke ambulances te zien op Nederlandse bodem, althans in het Europese deel van ons Koninkrijk. Op dit moment staan ze alweer op de boot naar Bonaire.

Het zijn twee stuks Ford Transit met een zescilinder 3,5 liter benzinemotor, 310 PK sterk. Met de roepnummers 31-54 en 31-55 vormen ze de nieuwe hoofdmoot van de ambulancevloot in de bijzondere gemeente in de Cariben.

Onze wagenparkbeheerder Wim Treurniet (op de foto) heeft op verzoek zijn kennis ter beschikking gesteld om voor de collega’s op Bonaire precies de juiste voertuigen uit te zoeken en te laten bouwen. Daar ging een grondige inventarisatie aan vooraf. De wagens moesten oersterk zijn, maar ze mochten geen moderne motor of gevoelige elektronica hebben omdat die niet goed tegen de minder verfijnde brandstof in Zuid-Amerika kunnen.

Garantie, onderhoud en reparaties moesten op het eiland zelf gewaarborgd zijn. Ook de afmetingen waren van belang en het interieur moest bestand zijn tegen zoute invloeden. Met een waslijst van dergelijke wensen en eisen kwam Wim uiteindelijk uit bij auto’s die in Amerika zijn aangekocht en naar Duitsland zijn overgebracht om ze bij de firma C. Miesen in Bonn tot ambulance te laten ombouwen. Daarna kregen ze bij Tulatech in Eck en Wiel hun definitieve uiterlijk.

We hebben met plezier onze kennis gedeeld en wensen de collega’s van Fundashon Mariadal op Bonaire veel werkplezier en veilige ritten!