Extra ambulance nadert voltooiing

Bij de Duitse ambulancebouwer C. Miesen nadert onze ’18-190′ het einde van de productielijn. In januari hopen we deze splinternieuwe ambulance toe te voegen aan ons wagenpark.

Het wordt de achttiende spoedwagen, naast twee Zorgambulances en één Rapid Responder. De ‘ambulancespotters’ zullen het direct opgemerkt hebben: roepnummer 190 verschijnt in onze regio voor het eerst op de weg. Het betreft namelijk geen vervanging van een bestaande wagen, maar een uitbreiding. Die is nodig omdat onze auto’s steeds intensiever gebruikt worden. Het wordt daardoor steeds meer passen en meten om uitval door regulier onderhoud, APK, storingen en schadeherstel te kunnen opvangen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Vorige week is bekend geworden dat de totale vervanging van ons wagenpark ook is gegund aan Miesen. Het bedrijf gaat ons in de komende vijf jaar gefaseerd zeventien nieuwe spoedwagens leveren, waarvan de eerste drie stuks in 2018. Ze worden wederom gebouwd op de basis van een Mercedes Sprinter, vergelijkbaar met onze huidige ambulances; maar dan standaard voorzien van een elektrische brancard, met verbeteringen naar aanleiding van feedback van onze medewerkers en nog moderner toegerust voor ict-toepassingen.

De firma Miesen ontwerpt en bouwt in haar fabriek midden in de Duitse stad Bonn ambulances voor afnemers uit heel Europa en het Midden-Oosten. Op het kale chassis met (in ons geval) een containeropbouw, verzorgt Miesen het complete interieur, meubilair, bekleding, boordapparatuur, elektronica en bekabeling. Vrijwel alle onderdelen worden in de eigen fabriek op maat gefabriceerd. Eén complete wagen inclusief medische uitrusting kost ons iets meer dan 200.000 euro en gaat vijf jaar mee (250.000 à 300.000 kilometer).