Ambulance-uniform nu ook in kindermaatjes

We hebben het nieuwe ambulance-uniform nu ook in kindermaten en dat is heel uniek!

Het zit zo. Van onze oude dienstkleding hadden we voorheen altijd kleine maatjes, die we gebruikten tijdens bijvoorbeeld open dagen of voorlichting op scholen. Je ziet een kind – zelfs een wat angstig kind – meteen opbloeien met zo’n stoer pak aan. Sinds december dragen wij een veel mooier, maar ook een ‘moeilijker’ uniform, met meer details en kleuren. Daarvan bestaat helaas geen kindervariant. Een gemis vonden we dat!

Verpleegkundige Laura bedacht er iets op. “In 2018 hebben vijftig collega’s in het hele land meegedaan aan een ‘draagproef’ met het nieuwe uniform. Daarna is het pak niet meer ingrijpend veranderd. Het idee ontstond om bij de firma Wiltec te vragen of we een aantal van deze testpakken konden kopen, om ze tot kinderkleding te laten vermaken. Dan zouden meteen ook de details kloppen. Tot onze grote verrassing kregen we ze voor dit doel cadeau van Wiltec!”

En toen was de vraag: wie kan uit grotemensenpakken kinderpakjes maken? Nou, dat bleek Gemma Klootwijk te kunnen, een naaiwonder uit Dordrecht en tevens de buurvrouw van een van onze collega’s. Ze heeft een topprestatie verricht! Vandaag bracht ze het resultaat. Dit werd meteen gepast en geshowd door de kinderen van enkele collega’s en Gemma’s eigen zoon. “We zijn er zo blij mee, niemand in het land heeft dit!”, glundert Laura. “Onze activiteiten voor en met kinderen zijn vanaf nu weer superecht!”

Onze dank aan Gemma (op de foto hieronder) is groot, evenals aan Wiltec voor het ruimhartig schenken van de kleding en aan de Lionsclub Gorinchem voor hun bijdrage in de onkosten!