Video ‘Code zwart’: aanrijdtijd onder druk

In noodgevallen zijn wij normaal gesproken binnen een kwartier met een ambulance bij u. Maar in deze coronagolf kunnen we dat niet meer garanderen.

Die zeer ongemakkelijke boodschap brengt onze directeur Hans Janssen in een videoboodschap die we hebben gemaakt samen met de gemeente Dordrecht, de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Janssen: “Onze hulpverleners krijgen momenteel de ene COVID-rit na de andere. We zijn veel tijd kwijt aan beschermingsmaatregelen. We zijn langer onderweg met patiënten, doordat ziekenhuizen regelmatig de deuren voor ons gesloten houden. We doen wat we kunnen, maar de rek is eruit. En toch gaat het nog drukker worden.”

‘Code zwart’ is de titel van het filmpje, dat u hieronder kunt bekijken: twee onheilspellende woorden waar veel mensen zich nog weinig bij kunnen voorstellen. Maar als het de komende weken zo ver komt, zijn de gevolgen enorm. Laten we samen een uiterste poging doen om dat te voorkomen. Bedankt voor uw hulp en medewerking!