Topdoks toont ons mooie werk aan jong publiek

Aan het komende, vierde seizoen van het succesvolle kinderprogramma Topdoks leveren wij ook weer een mooie bijdrage! Het presentatieduo Rachel Rosier en Elbert Smelt bekeek vanochtend de zogeheten ‘afhijsing’ van een patiënt van dichtbij.

Van héél dichtbij zelfs, want Rachel was zelf degene die met de hoogwerker van de Brandweer Oud-Beijerland vanuit de bovenverdieping van een woning aan de West-Voorstraat in horizontale positie veilig naar de grond werd gebracht. Elbert assisteerde de ambulancemedewerkers Emiel en Ab. Mede dankzij de hulp van de Politie Hoeksche Waard werd het een mooi staaltje multidisciplinaire samenwerking, speciaal in beeld gebracht voor jonge kijkers van NPO Zapp.

(De tekst gaat verder onder de foto’s.)

Presentatrice Rachel is klaar voor horizontaal transport met de hoogwerker vanuit de slaapkamer waar ze ongelukkig ‘gevallen’ is (foto boven) en zweeft even later veilig dankzij de brandweer naar de klaarstaande ambulance toe (foto onder). 

’s Middags draaide de ploeg van de EO nog een tweede Topdoks-item bij ons. Rachel ging mee tijdens een echte instructierit met onze ambulancechauffeur-rijinstructeur Remco en ambulancechauffeur Christiaan. Ze kon hierbij zien hoe onze chauffeurs bekwaam blijven in het rijden met sirene en zwaailicht én hoe het overige verkeer op die signalen reageert. Op een afgesloten terrein (foto onder) mocht Rachel vervolgens zelf eens proberen hoe je soepel bochtjes maakt in zo’n zware wagen met een patiënt achterin (Elbert) terwijl een fietser met koptelefoon op z’n oren vlak voor je langs zoeft (ook Elbert).

De nieuwe afleveringen komen eind dit jaar op televisie. Wij werken graag aan het leerzame programma mee, omdat dit bijdraagt aan begrip voor ons werk en hopelijk jonge kijkers enthousiast maakt voor de zorg.