Remake: zesde generatie VW-bus op de kade

Remake-tijd! Want in het verleden kijken is leuk. De locatie is de Achterhakkers in Dordrecht. We gokken dat het op de oude foto tweede helft jaren 60 is. De twee Volkswagen Transporters T1 van het Gemeentelijk Ziekenvervoer Dordrecht pronken op de kade met de Grote Kerk in de verte.

De ambulancezorg was toen een gezamenlijke activiteit van de brandweer, die voor de auto en chauffeur zorgde en de GG&GD, voor de hulpverlener. Het stond allemaal in de kinderschoenen en doorstaat een vergelijking met een hedendaagse ambulance niet. Maar men had iets en was daar terecht trots op.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Net zoals wij dat zijn op wat we nu hebben. Bewust hebben we de foto opnieuw gemaakt met onze huidige middencomplexe ambulances. Omdat we er daar ook twee van hebben en omdat het de enige twee Volkswagens in ons ambulancewagenpark zijn, de rest is Mercedes. Van T1 heeft de iconische Volkswagenbus zich tot generatie T6 ontwikkeld, nog net zo degelijk als de T1 destijds was. (Een mooie T1 is vandaag de dag overigens een kapitaal waard als oldtimer.)

De écht stabiele factor op de foto is het historische stadsgezicht, met de toren van de ‘Dordtse Dom’. Die is sinds 1626 onveranderd.