‘Pop-up-ambulancepost’ voor tien weken in Dordt

Pop-up-ambulancepost, kent u dat woord? Wij eigenlijk ook niet, maar we hebben er ineens wel eentje.

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er twee uitrukposten van ons op het Eiland van Dordrecht gevestigd. Het unicum is van korte duur: op 3 april is post ‘Wielwijk’ alweer historie. Tijdens de ochtend- en avondspits stationeren we tijdelijk één ambulance op het terrein van Rijkswaterstaat, tussen de Laan der Verenigde Naties en de oprit naar de A16.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

De reden hiervoor is de tien weken durende afsluiting van de Rondweg N3 ter hoogte van de Wantijbrug. Deze drastische maatregel wegens spoedonderhoud aan de brug zou weleens zó veel verkeersdrukte en opstoppingen kunnen veroorzaken op alle wegen in de stad, dat we extra spreiding van ambulances op voorhand verstandig vinden om onze patiënten overal snel te kunnen bereiken.

De brandweer heeft dezelfde maatregel genomen en vergezelt ons op de nieuwe plek met een tankautospuit van de kazerne Leerpark. Het terrein is normaal gesproken de uitvalsbasis van de weginspecteurs van Rijkswaterstaat en van de Wegenwacht. Leuk, want zo leren we ook weer eens andere collega’s kennen. Hier leest u meer.