Nieuwe wagens krijgen elektrische brancards

Op de productielijn bij C. Miesen GmbH & Co. KG worden op dit moment twee nieuwe ambulances voor ons afgebouwd. In juli komen de nieuwe 18-181 (post Dordrecht) en de nieuwe 18-174 (post Papendrecht) in dienst. De wagens – gebaseerd op een Mercedes Sprinter – worden erg fraai, zoals we dat van Miesen gewend zijn.

img_1043

Onze chauffeurs en verpleegkundigen kijken met meer dan gemiddelde belangstelling naar deze auto’s uit. Ze worden bij wijze van proef namelijk uitgevoerd met een elektrische brancard. Deze kan op eigen kracht omhoog en omlaag en dat scheelt tilwerk. Beide wagens zullen een half jaar lang rouleren over onze posten, om alle collega’s hiermee ervaring te laten opdoen en hun mening te kunnen vragen. Later meer op deze pagina over de brancards!

Firma Miesen ontwerpt en bouwt in haar fabriek midden in de Duitse stad Bonn ambulances voor afnemers uit heel Europa en het Midden-Oosten. Op het kale chassis met (in ons geval) een containeropbouw, verzorgt Miesen het complete interieur, meubilair, bekleding, boordapparatuur, elektronica en bekabeling. Vrijwel alle onderdelen worden in de eigen fabriek op maat gefabriceerd.

Eén complete wagen inclusief medische uitrusting kost ons zo’n 200.000 euro en gaat vijf jaar mee.