Nieuwe post Papendrecht gereed in mei 2018

Komend jaar bouwen we een splinternieuwe ambulance-uitrukpost in Papendrecht. Deze komt in het Land van Matena, tussen de wijken Oostpolder (Papendrecht) en Baanhoek-West (Sliedrecht). In mei 2018 hopen we te verhuizen vanuit onze huidige Papendrechtse standplaats aan de Kattestaart naar het nieuwe honk, pal achter het geluidsscherm van de A15. Op de foto bekijken collega’s de kavel die we gekocht hebben.

De tekst gaat verder onder de foto.
Het nieuwe pand wordt ‘op de groei’ gebouwd. Het krijgt, verdeeld over twee bouwlagen, een garage met wasplaats, vijf uitrukdeuren, een personeelsverblijf en kleedruimtes. Door de jaarlijks stijgende vraag naar ambulancezorg, is de post Papendrecht de afgelopen jaren gegroeid van twee naar drie ambulances overdag en ‘s avonds; en zelfs van twaalf naar 24 medewerkers. De vestiging aan de Kattestaart is daardoor na vijftien jaar te klein geworden. Het is een huurpand dat geen uitbreidingsmogelijkheden heeft.

Doordat we iets gaan opschuiven richting Sliedrecht, wordt die gemeente sneller bereikbaar. Om te voorkomen dat we er juist langer over doen naar de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard, bouwen we in het komend jaar ook nog een nieuwe satellietpost voor één auto in de gemeente Molenwaard. Waar deze achtste uitrukpost precies komt, is nog niet bekend. Wel dat hij er ongeveer net zo uit gaat zien als die naast het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De ‘polderpost’ krijgt voorlopig standaard geen eigen ambulance. Er zal op strategische momenten overdag en ’s avonds een wagen van een andere post (in principe Papendrecht) de wacht houden ten behoeve van optimale spreiding.

Eind dit jaar breiden we ook ons wagenpark uit met één volledig uitgeruste spoedambulance. Deze twintigste wagen krijgt voorlopig de status van derde reserveauto. Bij toenemende drukte zijn de huidige twee reserveauto’s regelmatig niet toereikend bij uitval of onderhoud.