Nieuwe ambulancetenues feestelijk gepresenteerd

De frisse nieuwe ambulancetenues – die wij en al onze collega’s in het land in de loop van 2019 gaan dragen – zijn vandaag feestelijk aan de buitenwereld gepresenteerd! 

De huidige ambulancekleding is al twintig jaar oud en aan vervanging toe, omdat deze niet meer voldoende onderscheidend en herkenbaar is. Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid (2e van rechts op de foto) gaf het startschot voor de presentatie van de nieuwe kledinglijn met als hoofdkleur cyaan.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Namens onze dienst gaan ambulanceverpleegkundige Laura Muller van post Dordrecht (uiterst links) en ambulancechauffeur Ruud van Eeren van post Zwijndrecht (uiterst rechts) de tenues enkele weken in de praktijk testen vanaf oktober. Kleine verbeteringen op basis van de feedback vanuit het hele land zijn daarna nog mogelijk.

De twee andere ambulancemedewerkers op de foto showden in Harderwijk de nieuwe outfit op de catwalk aan 400 aanwezigen, onder wie veel pers. Lees meer over de presentatie van de nieuwe uniformen en bekijk meer foto’s hier op de website van Ambulancezorg Nederland: ‘Bij een mooi vak, hoort een mooi pak’. Of bekijk een kort filmpje bij de NOS.