Nieuw logistiek voertuig bevoorraadt onze posten

Komende dinsdag 11 mei nemen we ons nieuwe logistieke voertuig in gebruik. Deze vrachtwagen vervangt de oude, iets kleinere en lichtere wagen die de afgelopen vijf jaar de transporten tussen onze vestigingen verzorgde.

Twee dagen per week is deze auto op pad om vanuit Dordrecht onze posten in Zwijndrecht, Papendrecht, Klaaswaal, Schelluinen en Streefkerk te bevoorraden. Wat er zoal meegaat: volle en lege zuurstofflessen, schone en vuile lakens en dekens, medicijnen, wegwerpartikelen voor de patiëntenzorg, schoonmaakmiddelen, olie en koel- en ruitenwisservloeistof, koffie, wc-papier en alles wat incidenteel van de ene naar de andere vestiging moet. Enkele van onze ambulancechauffeurs verzorgen deze taak naast hun gewone werk.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

De vrachtwagen is herkenbaar aan de ambulancekleuren, maar draagt secundaire striping (zonder de kleur rood). Dit voertuig rijdt nooit met spoed en heeft geen zwaailicht en sirene. Waarom staat dan wel het woord ambulance erop, wordt ons vaak gevraagd; deze auto is toch geen ambulance? Klopt, maar dit maakt deel uit van onze wettelijk vastgelegde herkenningstekens. Niet elke auto waar brandweer op staat kan blussen en ook bedrijven zetten graag dezelfde naam op al hun typen voertuigen.

Voor de ambulancespotters: het nieuwe voertuig is wederom een Mercedes Sprinter, maar nu uitgevoerd met ‘dubbel lucht’. Daardoor is het maximum toelaatbaar gewicht 5,5 ton. Bij de voorganger was dat 3,9 ton. Het roepnummer blijft 18-553. De wagen kreeg vandaag het kenteken 84-BRN-8.

Accountmanager Jaap de Haan (rechts) van Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks in Dordrecht droeg de nieuwe vrachtwagen vandaag symbolisch over aan onze wagenparkbeheerder Wim Treurniet.