Met klassieke ambulance naar eigen afscheid

De drietonige ambulanceluchthoorn klinkt menigeen nostalgisch in de oren. Deze sirene weerklonk vanmiddag voor het huis van onze scheidend wagenparkbeheerder Gerard Kok in Papendrecht.

Zijn opvolger Wim Treurniet had bij het Ambulancemuseum in Leiden een historisch voertuig geleend, om Gerard als verrassing naar zijn eigen afscheidsreceptie te brengen. Ook bij aankomst bij Bellissimo in Dordrecht klonk even de fraaie drietoon.

(De tekst gaat verder onder de foto’s.)

Gerard is zelf nóg historischer dan de zescilinder Mercedes 250 uit 1977: “De eerste ambulance waar ik mee reed, zat nog twee types hiervóór.” Hij kon de terugblik op het verleden zeer waarderen. Gerard trad in 1974 als ambulancechauffeur in dienst bij de brandweer in Dordrecht, die toen nog het ambulancevervoer verzorgde.

Bij de verzelfstandiging in 1985 ging hij mee over, om uiteindelijk bij de nog later te vormen Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid de voertuigspecialist te worden. Tot kort geleden was Gerard verantwoordelijk voor onderhoud, aanbesteding, reparaties enzovoort van het hele ambulancewagenpark. Officieel gaat hij per 1 december met pensioen, maar hij is al klaar met werken.