Hoe gezond zijn wij zelf eigenlijk?

Hoe gezond zijn wij zelf eigenlijk? Dat willen we te weten komen met de PAM (periodieke arbeidsgeneeskundige monitor). Vandaag beten de eerste acht collega’s het spits af. Op de foto zie je ambulanceverpleegkundige Arie tijdens de traplooptest, waarvoor gebruik werd gemaakt van het trappenhuis in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

img_3402

Vijf verdiepingen beklimmen mét behandelkoffers en zonder steun te zoeken: het is een situatie die in het echt ook kan voorkomen. Na deze inspanning werd de hartslag gemeten. In ons Opleidingscentrum liepen de deelnemers verder ook met de koffers over een plank van 9 centimeter breed, beklommen een steile ladder en reanimeerden een kwartier lang handmatig. Daarnaast ondergingen ze enkele fysieke testen, zoals een bloeddrukmeting en een ogen- en orentest.

De PAM is geen keuring en deelname is vrijwillig. De bedoeling is te onderzoeken hoe het staat met de gezondheid van onze medewerkers en mogelijke risico’s tijdig te signaleren. De medewerker bespreekt de uitkomsten met de bedrijfsarts, die eventueel advies geeft over gezonder leven.