Het is weer corona wat de klok slaat

Het is weer corona wat de klok slaat. Drie weken geleden bedroeg ons aantal ritten met een verdachte of bewezen COVID-patiënt nog 48. De week daarop piekte het in een keer naar 88.

Vorige week waren het er 91, van de 699 ritten in die week. Het betreft zowel het ophalen als overplaatsen van patiënten. Om de drukte te kunnen bolwerken, hebben we onze capaciteit uitgebreid met extra diensten.

Coronaritten kosten veel meer tijd. We moeten ons eerst in beschermende kleding hullen, we zijn vaak langer onderweg doordat ziekenhuizen af en toe hun deur sluiten en na elke rit reinigen we de ambulance grondig. Het kan ertoe leiden dat we soms minder snel ter plaatse zijn. In levensbedreigende noodsituaties doen we vanzelfsprekend ons uiterste best om met maximale spoed bij de patiënt te zijn.

We vragen iedereen om zich te houden aan de overbekende voorzorgsmaatregelen, zodat deze golf hopelijk snel afvlakt. Onze hulpverleners dragen weer continu mondkapjes. Helaas nemen we tijdelijk geen familieleden mee in de ambulance, behalve in uitzonderlijke situaties. Houd vol en houd rekening met elkaar! Wij zijn dag en nacht voor u in touw.