Gert-Jan Segers bezoekt uitrukpost Meerkerk

Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, sprak vandaag met ambulancepersoneel op onze post in Meerkerk. Hij was mee op campagne met partijafdelingen uit Vijfheerenlanden en Molenlanden, waar komende woensdag gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden.

Segers liet zich bijpraten over onder meer de toename van hulpverleningen aan langer thuiswonende ouderen, alcohol- en drugsgebruik onder jongeren, acute psychiatrische zorg en regio-overschrijdende inzetten. Hij toonde daarnaast veel belangstelling voor de persoonlijke motieven van medewerkers om op de ambulance te werken.

Het ongewone moment voor gemeenteraadsverkiezingen komt voort uit twee bestuurlijke herindelingen. De gemeenten Molenwaard en Giessenlanden worden op 1 januari samengevoegd tot de gemeente Molenlanden. De gemeenten Zederik, Leerdam en Vianen fuseren per dezelfde datum en gaan onder de naam Vijfheerenlanden tot de provincie Utrecht behoren. Collega’s van de Utrechtse ambulancevoorziening RAVU krijgen deze gemeente onder hun hoede.

Onze ambulancepost in Meerkerk komt daardoor buiten onze provincie en ons verzorgingsgebied te liggen. We gaan deze post daarom verlaten, maar nog niet meteen per 1 januari. Eerst moet een vervangende post worden gebouwd en die komt in Schelluinen. Naar verwachting kan deze nieuwbouw nog in het jaar 2019 in gebruik worden genomen. Tot die tijd blijven we vanuit de provincie Utrecht ritten verzorgen voor patiënten in Zuid-Holland Zuid. Dat klinkt gekker dan het in werkelijkheid is: de nieuwe provinciegrens ligt op minder dan 200 meter afstand van de uitrukpost.