Eerste paal post Papendrecht geslagen

Hij zit erin, de eerste paal van de nieuwe ambulancepost Papendrecht. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke en onze directeur Hans Janssen (rechts op de foto) sloegen ‘m vanmiddag samen.

Het was ook voor de gemeente een mijlpaal: we zijn het eerste bedrijf dat zich vestigt in het ‘Land van Matena’, de nieuwe bedrijvenlocatie langs de A15 tussen de Oostpolder en Baanhoek-West. Diverse ambulancemedewerkers waren – in functie of in hun vrije tijd – getuige van het bijzondere moment op de mistige, kortste dag van het jaar.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Als alles naar wens verloopt, verhuist de uitrukpost kort na de zomervakantie vanuit de huidige plek aan de Kattestaart naar het nieuwe adres, Vliedberg. Meteen daarna verhuist ook ons bedrijfsbureau vanuit Zwijndrecht naar de bovenverdieping van het nieuwe gebouw, waarmee post Papendrecht tevens het ‘ambulancehoofdkantoor’ voor de regio wordt.

Door de jaarlijks stijgende vraag naar ambulancezorg, is de ambulancepost in Papendrecht de afgelopen jaren gegroeid van twee naar drie ambulances overdag en ‘s avonds; en zelfs van twaalf naar 24 medewerkers. Hans Janssen: “De vestiging aan de Kattestaart is daardoor na vijftien jaar te klein geworden. Het is een huurpand dat geen uitbreidingsmogelijkheden heeft.” De nieuwe post krijgt daarentegen meteen maar vast vijf uitrukdeuren, met het oog op de toekomst.

De positionering van de nieuwe uitrukpost langs de A15 leidt tot een nog betere spreiding van ambulances over de regio. Janssen: “Naast Papendrecht wordt ook Sliedrecht wat sneller bereikbaar. Om te voorkomen dat we er vanuit Papendrecht langer over doen naar de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard, bouwen we in 2018 ook nog een nieuwe satellietpost voor één auto net buiten Streefkerk. Zo is snelle ambulancezorg voor de hele Alblasserwaard het best gewaarborgd.”