Bouw satellietpost in Streefkerk van start

De zeventiende en laatste heipaal van onze nieuwe satellietpost in Streefkerk zit in de grond. Burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard sloeg ‘m samen met onze plaatsvervangend directeur Jacco van Wingerden.

Ondanks de afgelegen locatie in het weiland langs de Middenpolderweg, was er volop bekijks. Niet alleen flink wat ambulancecollega’s waren van de partij, ook een groep cliënten van de tegenovergelegen zorgboerderij De Molenhoeve kwam op de feestelijke gebeurtenis af.

(De tekst gaat verder onder de foto’s.)

We openen de nieuwe vestiging in september. Het gebouw biedt plaats aan één ambulance. Deze zal niet continu aanwezig zijn, maar wel veelal ’s nachts en op momenten dat de actuele vraag naar zorg en de spreiding van parate ambulances daar aanleiding toe geven. Wanneer de ambulances van de post Papendrecht bezet zijn, kan de meldkamer uit voorzorg een ambulance uit een andere standplaats naar Streefkerk sturen om daar te ‘posten’ en de noordwestelijke rand van de Alblasserwaard te bewaken. Dit gebied heeft door zijn geografische vorm en grote afstanden van oudsher te kampen met langere aanrijdtijden. We rekenen erop dat hier nu structureel verbetering in gaat komen.

Burgemeester Van der Borg is daar erg tevreden mee. Hij heeft hoogstpersoonlijk meegezocht naar een geschikte, centrale plek voor de uitrukpost. En hij was degene die deze plek vond, door aan te kloppen bij de familie Van Beijnum van de melkveehouderij en zorgboerderij. “Ik ben blij en dankbaar dat de familie het belang inzag en bereid was een stuk grond ter beschikking te stellen”, aldus Van der Borg. “Het probleem rond de snelle bereikbaarheid voor ambulances speelt al heel lang in met name Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Groot-Ammers. De veiligheid van onze inwoners is echt gediend met deze oplossing.”