Ambulancechauffeur zonder reden aangevallen

Lange tijd is onze dienst ervan gevrijwaard gebleven, maar helaas is een van onze collega’s vandaag het slachtoffer geworden van geweldpleging tegen ambulancepersoneel. Een ambulancechauffeur is bij een hulpverlening in Dordrecht zonder aanleiding aangevallen door de naasten van een patiënt, tijdens het vertrek met de patiënt vanaf het adres. Onze medewerker is hierbij licht gewond geraakt en is vanzelfsprekend zeer aangeslagen, evenals zijn directe collega.

De verdachten zijn ter plekke aangehouden door de politie. Wij zullen vanzelfsprekend aangifte doen, onder de noemer van ‘veilige publieke taak’: een speciale manier van aangifte door hulpdiensten, waarbij de afhandeling sneller gaat, de aangever anoniem blijft en de strafeis hoger ligt. Ons Bedrijfs Opvang Team is inmiddels ingezet voor de betrokken collega’s. Onze directie heeft de getroffen chauffeur alle noodzakelijke bijstand toegezegd.

Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat we elke vorm van agressie tegen onze medewerkers nooit accepteren of tolereren. We doen er alles aan wat we kunnen om politie en Justitie te helpen bij de vervolging van deze verdachten. Daarnaast bieden we al onze medewerkers waar nodig hulp aan om te zorgen dat zij met een veilig gevoel optimale zorg kunnen blijven leveren aan onze patiënten.