Ambubikers krijgen fietsles van de politie

Fietsen voor gevorderden, van wie kan je dat beter leren dan van ervaren bikers van de politie? Onze zes nieuwe ambubikers kregen vandaag fietspraktijkles van de twee wijkagenten van de Dordtse binnenstad.

Zij brachten onze collega’s behendigheid en stabiliteit bij, evenals de fijne kneepjes van de noodstop en van het trap-af- en steegjesrijden én tips om je fiets zo te parkeren dat je een veilige ruimte afbakent om de patiënt te verzorgen.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Ambulancepersoneel op de fiets wordt ingezet tijdens drukke evenementen zoals de intocht van Sinterklaas en de Kerstmarkt. Ze zijn met de fiets tussen het publiek sneller bij een noodgeval dan met een grote ambulance. Een koppel bikers bestaat altijd uit een ambulanceverpleegkundige en een chauffeur, die dezelfde taakverdeling hanteren als op de auto. Ze kunnen de patiënt alleen niet vervoeren.

Om diverse redenen waren flink wat collega’s de afgelopen periode gestopt als biker. Het nieuw aangetreden zestal brengt de groep weer op de gewenste sterkte van veertien. Bedankt voor het delen van jullie skills, Gaby en Bas!