2016 was het drukste jaar in ons bestaan

We hebben het drukste jaar in ons bestaan afgesloten. We dachten even door de 50.000 ritten heen te gaan, maar uiteindelijk bleef het jaar 2016 steken op 49.919 inzetten: een record.

De stijgende lijn in het aantal ritten die we al een aantal jaren zien, heeft onder meer te maken met een groter aantal oudere patiënten die vaak diverse aandoeningen tegelijk hebben. Door veranderingen in de verpleeghuiszorg wonen velen van hen zelfstandig. Bij plotse ziekte is er geen vangnet en dan is al snel ambulancevervoer nodig.

De tekst gaat verder onder de foto.
Rond de jaarwisseling zijn onze ambulancemedewerkers flink in de weer geweest. We hebben dit jaar echter niet één vuurwerkgewonde hoeven op te halen en dat is heel prettig. De Huisartsenposten en de Spoedeisende Hulpen in de regio behandelden wel enkele tientallen kleinere vuurwerkletsels.

In Zuid-Holland Zuid hebben we gelukkig sowieso zelden te maken met agressie tegen ambulancemedewerkers. Ook tijdens de nieuwjaarsnacht hebben we geen problemen gekend en rustig kunnen werken.

We bedanken alle inwoners van onze regio voor de vrijwel altijd prettige samenwerking. Alle medewerkers van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid wensen iedereen een gelukkig, veilig en gezond 2017 toe!


Op de ambulanceposten Dordrecht (bovenste foto) en Papendrecht was er in de nieuwjaarsnacht even gelegenheid voor een fotomomentje. Boven v.l.n.r. Robert, Annelies en Christiaan met oliebollen (foto genomen door Wim); onder v.l.n.r. Jannes, Peter en Wilfred met bubbeltjeslimonade (foto genomen door Arie).