‘Spoedsnorren’ in actie tegen prostaatkanker

Als de bladeren vallen, groeien de snorren. Dat is elk jaar zo in november, de maand die onder de naam ‘Movember’ is uitgeroepen tot bewustwordingsmaand tegen prostaatkanker. Als symbool hiervan laten mannen wereldwijd hun snor een maand lang staan.

Volgens traditie doet ook dit jaar weer een groep ‘echte mannen’ mee uit onze dienst en van de Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Als de snorren over een paar weken onmiskenbaar aanwezig zijn, wordt dat automatisch een gespreksonderwerp op de werkvloer en in de privésfeer. En daarmee prostaatkanker ook. Deze ziekte kost onnodig veel levens, doordat mannen de signalen niet (her)kennen of er niet mee naar de dokter durven. Prostaatkanker is nog steeds taboe.

img_3598

Naast deze bewustmaking, zamelt het team ‘Spoedsnorren’ ook fanatiek geld in voor de bestrijding van prostaatkanker. Dat gebeurt via de sponsorpagina https://nl.movember.com/mospace/index/search/?q=spoedsnorren (donaties welkom!) alsook in de persoonlijke sfeer, met kleingeldbusjes op diverse ziekenhuisafdelingen en door de verkoop van artikelen.

Eind deze maand laten we zien hoe de snorren er dan bij hangen/staan. Veel succes gewenst, heren!